MOLYKOTE® G-0050 FM Biały EP
kartusz 380g
Smary uniwersalne, odpowiednie do incydentalnego kontaktu z żywnością
Biały smar z dodatkami EP.
CECHY:
• Doskonałe właściwości smarne
• Dobra odporność na wymywanie wodą
• Wysoka nośność
• Kompatybilny z wieloma tworzywami sztucznymi i elastomerami
• Spełnia rozporządzenie FDA 21 CFR 178.3570
• Spełnia klasyfikację NSF H1 dotyczącą przypadkowego kontaktu z żywnością
• Zatwierdzone koszerność
• Dostępny w klasie konsystencji NLGI 0, 1 i 2.SKŁAD:
• Olej mineralny
• Zagęszczacz kompleksowy aluminium
• Dodatki EP/AW
ZASTOSOWANIE:
Uniwersalny smar elementów mechanicznych, takich jak łożyska, łańcuchy, przekładnie i prowadnice w zakładach przetwórstwa żywności i napojów.
WŁAŚCIWOŚCI:
MOLYKOTE® G-0050 FM/G-0051FM/G-0052 FM Biały E.P. Smary łożyskowe to wysokowydajne smary przeznaczone dla przemysłu spożywczego i napojów. Są to smary na bazie minerałów, zagęszczone kompleksem aluminium i wzmocnione dodatkami EP. Stanowią doskonały wybór, gdy wymagany jest środek smarny o statusie NSF H1 lub gdy produkt nie może zawierać czarnych cząstek.
SPOSÓB UŻYCIA:
Oczyść punkty kontaktowe. MOLYKOTE® White E.P. Smary do łożysk można nakładać za pomocą ręcznego pakowania, ręcznej smarownicy, automatycznych systemów smarowania i centralnych systemów smarowania. Podczas smarowania łożysk tocznych należy postępować zgodnie z instrukcjami producenta łożysk. W przypadku łożysk ślizgowych nowy smar należy wpompowywać do momentu wypłukania starego smaru z układu.